Årsberetning 2012 - tennis

søndag. 31. marts 2013

I 2013 oplevede vi første hele sæson. Det var en sæson præget af mange solskinstimer, så der var rig mulighed for at bruge banen under optimale vilkår. 

Alle medlemmer fra 2012 havde betalt kontingent for 1½ år, men der kom stadig flere til. Vi nåede i 2013 op på 90 medlemmer, hvilket er meget flot. Mange tennisklubber i lokalområdet har færre medlemmer – selvom byerne er betydeligt større.

I foråret blev der tilbudt træning til børn og juniorer. Det fungerede fint, men efter sommerferien kunne vi ikke tilbyde træning på faste tidspunkter. Det var der flere børn, der savnede.

For de voksne var der tilbud om ”åben bane”, hvor man kunne komme og spille uden tilmelding – og måske finde en tennismakker. Det tilbud tog kun få imod.

GRIF afholdt i starten af sommerferien 3 sportsdage, hvor børnene kunne prøve kræfter med mange forskellige idrætsgrene. Her introducerede vi tennis for deltagerne.

I forbindelse med sportsfesten afholdt vi nogle konkurrencer på banen, hvor man kunne vinde ketschere og bolde. Det trak ikke så mange deltagere, måske fordi banen ligger langt væk fra sportsfestens andre aktiviteter.

Klubmesterskaberne blev afviklet i løbet af sæsonen, og der var ikke finaler i forbindelse med sportsfesten. 

Banen og dens omgivelser

Banen lever helt op til vores forventninger. Den er nem at vedligeholde, og den er rigtig god at spille på. På én time kan 2 mand forårsklargøre banen. Det tager typisk 10-20 mandetimer på almindelige rødgrusbaner.

I foråret fik vi sået græs foran banen og lagt en terrasse ved indgangen. Et medlem sponsorerede en bord-bænk, så man kan hygge sig der før eller efter spil.

Næste sæson

I den kommende sæson skal fokus rettes mod at lave så mange sjove og lærerige aktiviteter på banen som muligt. Der vil derfor blive tilbudt træning onsdag og torsdag for både børn og voksne.

I foråret 2014 vil Dansk Tennis Forbund afholde et trænings seminar for ansatte ved Gl. Rye Skoles SFO. Skolen indkøber i den forbindelse 25 ketschere og en masse bolde, så de kan træne skumtennis med børn i SFO´en. Det kommer i starten til at foregå i hallen, men banen stilles også til rådighed for skolen på hverdage i sommerhalvåret mellem kl. 12 – 15.

Ved banen sættes en tavle op, så man kan følge med i ranglister og hvad der ellers sker i afdelingen. Booking foregår som tidligere gennem bookingportalen. Vi har også en side på Facebook, hvor man kan vælge at bidrage med gode ideer, billeder og andre kommentarer.

Medlemskab

I 2014 vil vi introducere et familiemedlemskab. Derved håber vi på, at der er flere, der vil prøve kræfter med sporten. Vi kunne godt ønske os, at banen vil blive brugt mere. Det er fortsat muligt at tegne sponsorater, enten som almindelige firmasponsorater eller i kombination med et kontingent. 

Formål

Vores vigtigste formål er fortsat at give alle i Gl. Rye IF´s opland en attraktiv mulighed for at spille tennis og forhåbentlig finde stor glæde ved spillet - både som erfaren spiller og nybegynder.

Desuden sigter vi efter at understøtte en udvikling af idrætsforeningen, af skolen og dermed også af den landsby, vi alle er en del af. 

Værdier og visioner

Værdierne i tennisafdelingen hviler på idéen om, at det skal være sjovt for alle at spille tennis.  Der skal være plads til både den ambitiøse spiller og den, der vil hygge sig med et slag tennis med naboen. Da tennis kan spilles af deltagere med stor aldersforskel, er det allerede nu vores oplevelse, at spillet har skabt nye kontakter og venskaber mellem personer, der ellers ikke kommer i kontakt med hinanden gennem f.eks. skolen eller børnehaven.

Vi vil også gerne være en afdeling, hvor medlemmerne er vores vigtigste aktiv. Ved at deltage aktivt i den daglige træning eller udviklingsarbejdet og komme med nye idéer, kan vi sammen skabe en spændende udvikling i afdelingen.

Hvis vi skal kunne afvikle stævner, tilbyde tennisskole og i det hele taget skabe et egentligt miljø omkring tennissporten i Gl. Rye, kræver det at vi får etableret yderligere en bane. Det er en stor økonomisk udfordring, og det vil kræve yderligere medlemstilgang.

Bane 2 er tænkt ind i projektet. Vand og el er etableret, og der er plads til en bane mere. Men det kræver en stor indsats, hvor vi skal bevise, at der er behov for yderligere en bane.