Årsberetning 2011 - håndbold

tirsdag. 20. marts 2012

Ungdomsafdelingen

GRIF håndbolds ungdomsafdeling er stadig inde i en god udvikling, vi er i år status quo mht. til medlemmer i forhold til sidste år. For at øge tilknytningen til Håndbolden i Gl. Rye, er der de sidste par år blevet lagt øget vægt på sociale arrangementer, og de mange tiltag har vist sig at være en stor succes. Blandt andet kan der nævnes:

  • I september måned deltog 35 drenge og piger -U10 & U12 holdene i et opstarts stævne med overnatning i Ikast
  • Afslutningsstævne for U6 & U8 holdene også med overnatning for U8 spillerne.
  • Julearg. med Håndbold ligakamp BSV-Skanderborg for U10 & U12 holdene. Der drog vi 60 børn og voksne af sted til Silkeborg en fredag aften.
  • Fælles træningen hver fredag på kryds af årgange, køn og færdigheder.
  • Sæson afslutning for alle hvor der pt. arbejdes på et foredrag med en U21 VM sølvvinder fra Gl.Rye.

På det sportslige plan går det også godt. Vores U6 & U8 hold har næsten hver weekend været ude at spille kampe og det er tydeligt at se at mange af børnene har rykket sig rigtig meget og der skal lyde et stort cadeau til trænerne og forældrene på disse yngste årgange, de har gjort et stort stykke arbejde.

Igen i år fik vi tildelt i U6/U8 stævne. De ansvarlige i Jysk Håndbold Forbund Kreds 6 har sagt til os at de syntes det er fantastisk at komme til Gl. Rye og opleve en forholdsvis lille klub som vores bakke op om sådan et arg.. Atmosfæren omkring Klubhuset er helt unikt til sådan et stævne, tak til Birgitte, Helle & Rikke får, at der altid er fyldt op i kiosken med sunde og sjove alternativer til pomfritterne.

Efter Jul har vi haft tre U10 hold meldt til turnering.

U10 femmands holdet

U10 femmands holdet er et udviklingshold hvor de mindst øvede boltrer sig, her er der både piger og drenge med. Det er skønt at se hvilke gå på mod de nye håndboldspillere har og at det ikke er resultatet der er det primære når de spiller, men udviklingen og kammeratskabet.

U10 drenge C

U10 drenge C er en god blanding af øvede og ikke øvede. Her er det tydeligt at drengene begynder at stille flere krav til hinanden, hvilket udvikler og modner dem rigtig meget, her har der været flere sejre end nederlag i år, de et pt. inde i super udvikling.

U10 drenge AA 

U10 drenge AA har for første gang GRIF´s historie kvalificeret en overliggende AA-række med deltagelse af de bedste hold fra Jysk Håndbold Kreds 4,5,6. Det har betydet både sejre og nederlag og har givet drengene hår på brystet og mod på mere. For 14 dage siden vandt drengene sølvmedaljer i Kredscuppen, efter at have tabt finalen til Skanderborg Håndbold. Det hele kulminerer sidst i april måned, hvor drengene er kvalificeret til DM for U10 hold i Greve, en stor mundfuld, men en super udfordring og en anledning til at få Gl. Rye plottet på Danmarkskortet.

U12 pigerne 

U12 pigerne har haft to hold med i C rækken. Det har været dejligt at følge pigerne. Deres tilgang til håndbolden har været hygge, hygge, hygge, fantastisk i en sportsgren, hvor det oftest er resultaterne der vægter højere end det sociale, godt gået tøser.

Damesenior 

Damesenior rykkede efter jul op i Serie 2 og der har de manifistret sig og ligger pt. på en flot andenplads. Super flot gået af et hold der har brugt flere timer i transport til kampene end træningstimer i hallen.

Økonomi

Rent økonomisk var målsætningen for den forgangne sæson etablering af et solidt fundament, som skulle sikre et bedre og mere tilfredsstillende flow i afdelingens økonomi. Selvom afdelingen har klaret sig pænt gennem sæsonen, er målsætningen dog ikke blevet opfyldt, og det skal der derfor arbejdes endnu hårdere på i den kommende sæson. Den helt store udgiftspost for håndboldafdelingen er turneringsudgifter, og da vores eneste indtægtskilde er kontingenter har vi ikke kunne dække disse udgifter. Heldigvis for håndboldafdelingen har GRIF hovedforening spyttet i den slunkne kasse og det er vi meget taknemmelige for. For ikke at havne i en tilsvarende situation næste år har vi allerede nu i håndboldudvalget vedtaget at kontingentet for alle medlemmer i afdelingen skal stige, der bliver fuld brugerbetaling på overnatningsstævner og der etableres et sponsorudvalg på tværs af afdelingerne.

Afslutningsvis vil jeg gerne takke alle klubbens trænere, ledere, forældre, sponsorer, og ikke mindst udvalget, som igen i år har ydet en stor indsats, og som er med til at få vores afdeling til at løbe rundt.

Tilbage er der kun at sige tak for endnu en god sæson i klubben – jeg ser frem til nye, spændende udfordringer i den kommende sæson.

Formandens beretning 11/12 ved Generalforsamlingen onsdag d. 20. marts, 2011